Biologische pompoenen uit Steinfeld worden in heel Duitsland verkocht

Toen Georg Thalhammer nog op de middelbare school zat, verkocht hij al groenten die hij in zijn eigen tuin geteeld had aan zijn leraren. Inmiddels is de Duitser 56 jaar oud, maar aan de verkoop van biologische groenten is hij altijd trouw gebleven. Thalhammer runt in het Duitse Steinfeld een bedrijf dat in Duitsland de marktleider is voor de handel met pompoenen uit biologische teelt.
 
Thalhammer levert per jaar zo'n 3000 ton kleine, rode Hokkaido-pompoenen aan diverse afnemers: van kleine delicatessenwinkels tot grote ketens zoals Edeka, Aldi, Tegut en Rewe. En de tendens is stijgend. Want volgens Thalhammer wordt de pompoen sinds ongeveer tien jaar steeds geliefder als levensmiddel. Vroeger ging het nog om een nicheproduct. "Toen was het na Halloween klaar", zegt de bio-ondernemer. Tegenwoordig is er echter het hele jaar door vraag naar pompoenen.
 
Eén van de grootste uitdagingen voor Thalhammer is om aan deze vraag te voldoen. Want in Duitsland, waar het bedrijf momenteel circa 90 procent van haar waren vandaan haalt, is de oogsttijd voor pompoenen beperkt. Deze begint rond deze tijd van het jaar. Om in de toekomst de oogsttijd en daarmee ook de levertijd te verlengen, werkt Thalhammer sinds kort ook samen met telers in Egypte. Meerdere keren per jaar vliegt hij daar heen om advies te geven en toezicht te houden bij de pompoenteelt. "In het komende jaar willen we dan ook de grens van 5000 ton bereiken", omschrijft Thalhammer de groeiplannen voor zijn bedrijf.
 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.