Programma Macfruit 2013

Van 25 tot en met 27 september vindt in Cesena Fiera de 30e editie van Macfrut, de internationale beurs voor de toeleveringsketen van groenten en fruit, plaats. Het internationale karakter van het evenement is ook dit jaar weer goed zichtbaar. Er zullen meer buitenlandse delegaties aanwezig zijn, voornamelijk vanuit landen rondom de Middellandse Zee. 

Tijdens de preview van de beurs op dinsdag 24 september zal er een congres over kiwi's georganiseerd worden. Leidende deskundigen uit de sector komen deze dag bij elkaar om productievooruitzichten, nieuwe markten en de invloed van bacteriose op de economie te analyseren. De openingsdag zal beginnen met het congres "Nieuwe betrekkingen tussen de VS en de EU: mogelijkheden voor de groenten- en fruitsector". Tegelijkertijd vindt de presentatie over het Italiaans-Franse voedselonderwijsproject "Groenten en fruit, die ontdekt, geproefd en gekozen moeten worden". 's Middags staan er twee presentaties over de teelt van fruit en groenten in Brazilië op het programma. 

De donderdag trapt af met een technische bijeenkomst, die zich zal richten op "PDO en PGI - Kwaliteitsproducten als de wereldwijde stuwkracht voor de Europese groenten- en fruitsector". Tijdens deze bijeenkomst zullen een aantal voorbeelden van zeer goede producten worden geanalyseerd. In een andere zaal vindt 's morgens de presentatie " producten van B-kwaliteit: innovatieve management oplossingen voor voedselveiligheid en traceerbaarheid" plaats, gevolgd door een workshop over mogelijkheden voor producten van B-kwaliteit tijdens de economische crisis.

Op de laatste dag van het evenement zal het congres "Richting 2020 - Mogelijkheden en uitdagingen voor de groenten- en fruitsector onder nieuwe CAP en GMO review" plaatsvinden. Ter afsluiting zullen de winnaars van de "Oscar MACFRUT" aangekondigd worden. De prijs voor innovatieve producten in de groenten- en fruitsector die sinds 2012 op de markt zijn wordt uitgereikt in vier categorieën: "Sorteer- en verpakkingsmachines en technologie", "Verpakking en verpakkingsmateriaal", "Zaden en verse groenten en fruit" en "Logistiek en diensten".

Voor meer informatie:
www.macfrut.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.