Mexicaanse avocado's willen leidende positie in Europa herstellen

Mexico registreert nog steeds de grootste consumptie van avocado's in de wereld, met de Verenigde Staten (de belangrijkste exportmarkt) op de tweede plaats. Zo'n 50% van de 1.100.000 ton geproduceerd door de Mexicaanse staat Michoacan, ging naar de VS. Het avocadobedrijf Promega is meer dan 30 jaar geleden opgericht in Mexico als producent en verpakker van fruit, voornamelijk avocado's, verpakt in in Uruapan, Michoacan en in mindere mate in Jalisco. In de fabriek in Uruapan, die is gecertificeerd door GlobalGAP en PrimusLabs, wordt per seizoen ongeveer 13.000 ton verse Hass avocado's verwerkt voor de export.Promega wil de export nu gaan uitbreiden naar Europa. Sales Manager Celso Castillo geeft toe dat het een lastige markt is. "Toch willen we de leidende positie in de EU herstellen," zegt hij. "We zijn op zoek naar klanten met een grote invoercapaciteit, die ons de Europese markt kunnen binnen leiden."
Volgend jaar zal Promega opnieuw deelnemen aan de Fruit Logistica in Berlijn met name in een poging een plekje te veroveren binnen de EU. 
Meer informatie:
PROMEGA
LAE Celso Castillo, Sales Manager
Office: +52(452)528-0332 Ext. # 116
Fax: +52(452)528-2069
Mobile: +52 1(452)525-6322
celso@promegaupn.com
http://www.promega.com.mx/

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.