Kees Schouten, Aardappelhandel Altena:

"Aardappelexport relatief rustig; stemming bij de boer zit er goed in"

Tholen - De stemming in de aardappelhandel zit er momenteel aardig in. "Momenteel worden er geen aardappelen onder de 22 cent uit de schuur verkocht", vertelt Kees Schouten van Aardappelgroothandel Altena uit Wijk en Aalburg. "Nu verwacht ik wel dat er volgende week, als het weer beter wordt, meer druk op de markt komt als er weer volop gerooid kan worden. Natuurlijk hoop ik dat de prijs het hele seizoen op 20 cent blijft. Dat is voor iedereen in de keten beter."Momenteel is er niet al te veel aanbod, maar het is ook echt niet zo dat we de vraag niet aankunnen en dat hoor ik ook van collega's", vervolgt Kees. "Er gaat wat naar Afrika en vanuit Zuid-Europa begint wat vraag te komen. Oost-Europa is nog niet aan de markt. Wel exporteren we best wat aardappelen naar Duitsland. Zeker in het zuiden van Duitsland heeft de regen aardig wat aardappelen om zeep geholpen en dat gaat zeker invloed hebben op de markt. Normaal kopen wij deze tijd van het jaar aardappelen in Duitsland in, maar nu zal er steeds meer vraag van onze oosterburen komen naar Hollandse aardappelen."


Export keuring met Eddy Schouten

De handelaar noemt de kwaliteit van alle rassen heel erg goed. "Maar wat droog gerooid wordt, is eigenlijk altijd probleemloos. Door de regen kan er nu niet afland geleverd worden." Grote ontwikkelingen op rassengebied, zijn er volgens Kees niet. "Wij leveren niet rechtstreeks aan supermarkten en onze afnemers vragen om kooktypes en niet specifiek om rassen. Persoonlijk vind ik het jammer dat de rassen niet meer zichtbaar zijn op de verpakkingen. Zeker hier in het zuiden is er nog best vraag naar Bildstar, maar die zie je hier, zeker ten opzichte van het noorden van het land, maar weinig meer liggen. Er worden wel andere roodschillige rassen aangeboden, maar als de rasnaam niet genoemd wordt weet de consument vaak niet waar hij aan toe is."

Meer informatie:
Aardappelgroothandel Altena B.V.
Oude Kerkstraat 23
4261 BL Wijk en Aalburg
Tel: +31(0) 416 691241
Fax: +31(0) 416 692822
info@altena-bv.nl
www.altena-bv.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.