Supermarkten zetten leveranciers nog steeds onder druk

Supermarkten hebben opnieuw brieven gestuurd naar hun leveranciers waarin hoge kortingen worden geëist. Dat meldt BNR Nieuwsradio. Afgelopen maandag nog ondertekenden zij een gedragscode tegen oneerlijke handelspraktijken. SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen zegt tegen BNR bijzonder teleurgesteld te zijn over het handelen van de levensmiddeleninkopers.

Gesthuizen zegt zich al jaren druk te maken over de oneerlijke positie die leveranciers innemen ten opzichte van supermarkten. "Sinds het begin van de crisis is duidelijk geworden dat veel van de negatieve gevolgen die grote inkopers ondervinden, zoals teruglopende winsten, worden afgewenteld op leveranciers wanneer mensen daartoe de kans krijgen." Volgens Gesthuizen is het met name voor kleine leveranciers niet gemakkelijk om tegen de eisen van grote inkopers in te gaan. "Het is niet niets als je je producten toch graag in de schappen wilt zien bij supermarkten die een heel erg groot marktaandeel hebben. Dan moet je als leverancier toch meegaan met wat die retailer eist."

Lees meer hierover bij BNR Nieuwsradio.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.