Ghana produceert meer dan 20.000 ton rauwe cashewnoten

Aandeelhouders in de cashewnootsector zullen een vierdaags cashewfestival bijwonen, een evenement dat deelnemers helpt de waardeketen te ontwikkelen. Het wordt georganiseerd door de Afrikaanse Cashew Alliantie (ACA) en zal naar verwachting telers, verwerkers, handelaren, exporteurs, dienstverleners, retailers, apparatuurfabrikanten en bankiers helpen om innovatieve manieren te vinden om de sector te verbeteren en in stand te houden. Het thema is 'Waardeketen en focus op het potentieel om winst te genereren in elke sector van de cashewnootindustrie in nieuwe markten'.

Veel investeerders zijn geïnteresseerd in het zakendoen in Afrika en Ghana in het bijzonder. Ghana produceerde meer dan 20.000 kubieke ton rauwe cashewnoten in 2012. De productie was grotendeels gecentreerd in de regio Brong Ahafo. Het land wordt beschouwd als de spil voor de cashewnoothandel van buurlanden zoals Ivoorkust en Burkina Faso. In 2011 werd meer dan 80.000 kubieke ton rauwe cashewnoten geëxporteerd en wat betreft de verwerking heeft Ghana een capaciteit van meer dan 18.000 kubieke ton.

Source: ghanabusinessnews.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.