Britse online supermarkt verdubbelt ondanks daling retailmarkt

Volgens nieuw onderzoek zal de waarde van de Britse voedings- en kruideniersmarkt tegen 2018 met een vijfde stijgen tot een record van £206 (€154) miljard. De online verkoop zal verdubbelen en er zal grote businesstoename komen voor gemakswinkels en discounters zoals Aldi en Lidl. De laatste resultaten van het voedings- en consumentenonderzoek en de IGD geven aan dat in vijf jaar tijd deze drie verkoopkanalen goed zullen zijn voor meer dan £3 (€2,2) per elke £4 (€3) groei in de Britse kruidenierswereld.

Online en gemaksretail zijn de belangrijkste begunstigden van het groeiende vertrouwen van consumenten op smartphones en tablets die nu voor een revolutie zorgen in onze shopwijze, zelfs voor bederfelijke goederen. Hoewel supermarkten en hypermarkten nog steeds de meeste verkoop genereren van elk type kruideniersformat in termen van volume, zullen ze aanzienlijk langzamer groeien dan deze drie formats. Grote supermarkten en hypermarkten zijn nu goed voor een omzet van £74,1 (€55,5) miljard en zullen met een trage 8,2% groeien tot £80,1 (€60) miljard in 2018. De prognoses van de IGD* onderstrepen waarom Tesco zijn plannen van het openen van nieuwe winkels terug schroeft.

De Britse drank- en voedingssector is momenteel £170 (€127) miljard waard, maar zal met 21% in waarde toenemen tot bijna £206 (€154) miljard, voorspelt de IGD. De online verkoop –momenteel slechts £6,5 (€4,9) miljard waard– zal meer dan verdubbelen in waarde (met een stijging van 124%) tot bijna £15 (€11) miljard. De tweede snelste groei wordt voorspeld voor de discounters –die zijn momenteel £9,5 (€7,1) miljard waard maar zullen met 96,3% toenemen tot £18,6 (€13,9) miljard.

*IGD's kopersonderzoek is van IGD Shopper Vista — een maandelijkse analyse waarin vragen worden gesteld aan een panel van 1000 consumenten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.