Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Filip Fontaine: "Een aantal zaken zullen ingrijpend veranderen"

BelOrta slaat volledig nieuwe 'bio-weg' in

Tholen - De laatste tijd leek er bij de biologische telers van BelOrta onvrede te ontstaan. In Sint-Katelijne-Waver stapte een grote teler op om zelf zijn afzet te regelen. Dit zette de Veiling aan het denken om rigoureuze stappen te ondernemen om ook dit 'kleine' segment te behouden. Filip Fontaine, directeur van Veiling BelOrta, vertelt: "Het aandeel bio in onze totale omzet is zo'n drie procent. Biotelers hadden zo hun twijfels en vroegen zich de laatste tijd af of ze nog wel plaats hebben binnen het grote BelOrta. Natuurlijk hebben wij plaats voor onze biotelers. We kunnen ze niet missen. Misschien hebben we onze bioproducenten door de drukte de laatst tijd iets te weinig aandacht gegeven, maar daar gaan we nu wat aan doen."



"Momenteel zijn we intensief bezig om het hele bioproces te herbekijken en we willen met een nieuw elan naar de markt gaan. We gaan het echt totaal anders aanpakken en een aantal zaken gaan ingrijpend veranderen. We willen nog dichter bij onze telers staan en tegelijkertijd ook dichter bij de markt. Alles moet nauw op elkaar aansluiten. Er komen kortere communicatielijnen. Kort gezegd: we maken een biospecifieke vertaalslag om processen te optimaliseren. Ook zal een vertaalslag worden gemaakt tussen bio en gangbaar. Momenteel zijn we in overleg met onze telers en ik verwacht dat we met onze nieuwe plannen nog sterker in de markt komen te staan en onze bio-afdeling weer terug zal groeien."

www.belorta.be