"Marcel Verbelen, directeur Mabru: "Internationaal productgamma"

Mabru viert 40e verjaardag in Brussel op 28 september

Tholen - Op zaterdag 28 september van 01:00 uur tot 11:00 uur is er een opendeurnacht in Mabru, de groothandelsmarkt in Brussel. Dit evenement is georganiseerd door de grossiers zelf en elk bedrijf zal haar producten op z'n mooist presenteren. 'De buik van Brussel' zal in feeststemming zijn ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de vroegmarkt op deze locatie. De vroegmarkt zelf bestaat al meer dan een eeuw en is 40 jaar geleden verhuisd van het stadscentrum naar de overdekte hallen op de Werkhuizenkaai. Er zullen op 28 september verschillende animaties en degustaties zijn van producten op de markt.Mondiaal productaanbod
Marcel Verbelen, de directeur van de vroegmarkt, geeft aan dat de markt net als anders 'gewoon' bezig zal zijn, maar op een gezellige manier. "Elke handelaar zal haar eigen invulling geven in het feestgebeuren. Iedereen nodigt ook haar eigen relaties uit om eens te komen kijken en proeven. Normaal is de markt al vroeg afgelopen, maar nu kan men tot 11 uur komen." Verbelen is directeur sinds 1989 en heeft de markt in de afgelopen jaren zien evolueren. "De grossisten zijn groter geworden en de kleine kruideniers worden vervangen door grotere kruideniers. Ook merk ik dat de straatmarkt is toegenomen. Zo'n 20 jaar geleden stonden hier nog allemaal Belgen, maar nu zijn er ook 'nieuwe' Belgen bijgekomen én daarbij ook andere producten. De markt biedt nu een internationaal productgamma. Mensen reizen, zien een product in het buitenland en willen het 'thuis' ook verkrijgen. Niet alleen lokale producten meer, maar een mondiaal aanbod. Duurzame en biologische producten komen ook steeds vaker terug."Markt zal altijd blijven

Voorlopig zal de markt op dezelfde locatie blijven staan. "Het is zo dat er in de toekomst een mogelijke verplaatsing zal komen, maar dat kan nog tien, twintig jaar duren. Zover zijn we nog niet. Er is hier net een nieuwe stapelruimte bijgebouwd en er zijn verschillende investeringen gedaan. Zo zijn er nu meerdere cash&carry's op de markt. In de toekomst zal de markt altijd blijven. Dit is nodig want de mensen blijven eten. We moeten alleen wel in de gaten houden hoe er gegeten wordt. Men gaat terug meer koken, de kookprogramma's zijn echt een hype. Er worden meer verse producten geconsumeerd. Ook de groenten die 'vergeten' zijn, komen weer terug."

Het aantal groothandelaren is de afgelopen jaren afgenomen. "Alle ruimtes zijn bezet, maar er wordt meer verkocht met minder mensen. De beste en goede blijven, die weten waar ze de mooiste producten halen. Het is voor de handelaren wel moeilijker geworden. Bijvoorbeeld om altijd het juiste aanbod te verkrijgen wat de klant wil. We zien soms een overaanbod aan producten. Het komt de markt op en handelaren moeten maar zien dat ze het verkocht krijgen. Heel positief is dat hier altijd goede kwaliteit wordt verkocht", besluit de directeur.

Vooor meer informatie
www.mabru.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.