Edeka neemt voortrekkersrol op zich met 'Regionalfenster'

De Duitse Edeka-Group maakt als één van de eerste bedrijven gebruik van het 'Regionalfenster', een initiatief dat door het Duitse ministerie van Voeding, Landbouw en Consumentenbescherming (BMELV) ondersteund wordt. Het Regionalfenster is een informatieveld op producten dat de consument extra informatie verschaft over de herkomst van regionale levensmiddelen.
 
Het is altijd al een doel van Edeka geweest om de transparantie bij het boodschappen doen te bevorderen. Het Regionalfenster helpt Edeka-klanten te herkennen waar de gebruikte grondstoffen vandaan komen, waar het product geproduceerd is en wie deze informatie gecontroleerd heeft. Hierdoor helpt het de consument bij het doelgericht kiezen voor regionale producten.
 
Het Regionalfenster garandeert dat het hoofdingrediënt en de waardebepalende ingrediënten voor 100% uit de aangegeven regio stammen. Daarnaast kunnen consumenten aflezen hoe hoog het procentuele aandeel regionale ingrediënten aan het eindproduct is. Deze informatie wordt gecontroleerd door erkende certificeringsinstanties.
 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.