Duitsland: Durach investeert in nieuwe bedrijfshal

In het Duitse Todtenweis-Sand (Bayern) is sinds 1972 de firma Durach gevestigd, producent van onder meer augurken en zuurkool met een jaaromzet van inmiddels 40 miljoen euro. Het bedrijf werd echter al in 1891 als zuurkoolfabriek opgericht in Isny im Allgäu (Baden-Württemberg). De eerste verhuizing vond plaats in 1911. Men vertrok naar Augsburg waar sindsdien ook augurken ingelegd werden. Er volgden later nog twee verhuizingen, maar omdat het bedrijf maar bleef groeien, werd onlangs ook de huidige vestigingsplaats in Todtenweis-Sand te klein.
 
Het bedrijf investeerde daarom in een grotere bedrijfshal. Aan deze nieuwbouw, een logistiekhal op een grondstuk van 3,8 hectare en met een opslagruimte van 26000 vierkante meter, ging meer dan een jaar voorbereidingstijd vooraf. Zes vakingenieurs brachten hun advies uit. Volgens informatie van het bedrijf werd er tussen de 10 en 15 miljoen euro in de nieuwe infrastructuur geïnvesteerd.
 
De firma Durach biedt werk aan 70 vaste medewerkers en 120 seizoenskrachten. Dagelijks worden er 5000 eenheden - glazen of zakken - geproduceerd. Er belanden alleen zure groenten in de glazen. Van augurken en paprika's, tot rode bieten, rodekool, peperoni 's en zuurkool.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.