GlobalGAP biedt LocalGAP voor opkomende lokale markten

Consumenten wereldwijd hechten in toenemende mate waarde aan kwalitatief voedsel, dat veilig en duurzaam geproduceerd wordt. Retailers over de hele wereld eisen daarom certificering van hun producenten. Maar winkelketens worden geconfronteerd met opkomende producenten, die misschien niet in staat zijn om de gewenste certificering te halen. En producenten zonder certificering voor hun producten hebben moeilijkheden met de toegang tot lokale en regionale markten.

De oplossing: localg.a.p. Dit innovatieve product is de opstap naar certificering. Een kosteneffectieve oplossing voor opkomende markten, die producenten helpt geleidelijke erkenning te krijgen door het verstrekken van een instapmodel voor GLOBALGAP Certificering. En het helpt retailers toegang tot hoogwaardige voedingsmiddelen te krijgen, hun lokale en regionale producenten te ondersteunen en het bevorderen van Good Agricultural Practice.

Localg.a.p. biedt producenten en kopers twee opties:

De localg.a.p. standaard is een compleet pakket dat direct kan worden gebruikt.
  1. Het localg.a.p. programma is een oplossing op maat die GLOBALGAP-leden de mogelijkheid geeft om hun eigen programma te starten.
  2. De kosteneffectieve oplossing biedt een stapsgewijze aanpak, die minimale eisen stelt voor voedselveiligheid en hygiƫne, ideaal voor opkomende telers. Het pakket omvat controlepunten, een checklist en algemene regels.
Ga voor meer informatie naar www.globalgap.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven