Water en aardappels centraal in samenwerking Noord-Nederland en Leningrad

In de oblast Leningrad gaat een project van start voor verbetering van de aardappelproductie onder de naam Agro-dolina. In verband hiermee bezochten Nederlandse deskundigen de afgelopen twee jaar regionale landbouwbedrijven in de oblast om vragen over de technologie van de aardappelteelt te inventariseren. Ook gaven Nederlandse experts op 28 augustus lezingen over dit onderwerp tijdens de tentoonstelling Agrorus. Het aardappelproject is een van de resultaten van de samenwerking tussen Noord-Nederland en de oblast Leningrad in het kader van het Nederland-Ruslandjaar 2013. In maart van dit jaar bezocht een delegatie van de oblast Noord-Nederland en eind oktober vindt een tegenbezoek plaats. Andrej Minin, de voorzitter van het Comité voor Buitenlandse Betrekkingen van de oblast Leningrad, en vertegenwoordigers Noord-Nederland onder leiding van Rein Munniksma, de waarnemend commissaris van de Koning in Drenthe hadden voor deze bezoeken het nodige overleg.

Water

Een ander project is een experiment voor een lokaal systeem voor de zuivering van afvoerwater. Het systeem is ontworpen door Wetsus, het researchcentrum voor watertechnologie in Noord-Nederland. Dmitri Razumov, de voorzitter van het Comité voor Volkshuisvesting en Transport van de oblast Leningrad, vertelde: "Dit project is gericht op verbetering van de ecologische toestand en op kostenbesparing. Dit jaar nog willen wij beginnen met de realisering ervan. Als de proef succesvol is, zullen we hem gaan toepassen in andere gebieden van de oblast Leningrad". De oblast Leningrad verwacht de Nederlandse ingenieurs in de eerste helft van september.
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.