"Strijd om term "nieuwe aardappelen"

De Britse Aardappelraad treedt op na een groeiend aantal klachten dat de klassieke nieuwe aardappel een all-year-round-term geworden is, gebruikt om een 'kleine' aardappel te beschrijven. Er zijn nieuwe richtlijnen opgesteld voor nieuwe aardappelen: het zijn de aardappelen die worden geoogst tussen mei en oktober en die binnen een paar dagen in de supermarkt verschijnen. Ze zijn ten minste gedeeltelijk bedekt door een dunne schil, die er met een vinger af kan worden gewreven.

De raad stelt dat elke nieuwe aardappel die meer dan een paar dagen wordt opgeslagen of buiten het traditionele seizoen wordt verkocht, niet langer kan worden geclassificeerd als Britse nieuwe aardappel. Handelsnormenambtenaren van South Ayrshire Council drongen aan op actie na een klacht van een lokale koper.

De raad kocht aardappelen van bekende winkels zoals Aldi, Asda, Sainsbury's en Tesco tussen januari en maart dit jaar en vroeg hen om plant- en oogstinformatie. Aldi en Iceland weigerden. In bijna alle monsters werden de aardappelen enige tijd voordat ze verkocht werden, geoogst. De Aardappelraad zegt dat de nieuwe richtlijnen de verwarring zullen wegnemen en "het Britse seizoen" zullen vieren. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.