Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Willem Fiering: "Vooral goede vraag naar dikke maten"

Israëlische granaatappels beschikbaar bij Anaco Greeve

Tholen - Vorige week startte het Israëlische granaatappelseizoen bij Anaco Greeve. "Ik verkocht ze andere jaren ook, maar nu ben ik benaderd door Israëlische tuinders en doe ik het rechtstreeks", vertelt Willem Fiering. "Momenteel is de markt relatief rustig, maar volgende week begint het Joods nieuwjaar en verwacht ik meer leven in de handel."



De importeur krijgt wekelijks granaatappelen uit Israel binnen. "Er zijn genoeg granaatappels van andere herkomstlanden beschikbaar, maar bijvoorbeeld de Egyptische zijn minder van smaak en lichter van kleur." Willem verwacht, afhankelijk van de marktsituatie, ongeveer tot eind november de vroege variëteiten aan te bieden, gevolgd door de latere rassen tot en met februari.



"Er is met name een goede vraag naar de dikke maten, maar momenteel zijn vooral de kleinere sorteringen (maat 12-14) beschikbaar op de markt. De prijs van de dikke maten ligt momenteel rond de 9 euro. De kleine gaan voor een prijs rond de 6,50 euro weg", besluit Willem.



Voor meer informatie:
Anaco Greeve
ABC Westland 666
2685 DH Poeldijk
Tel.: (0174) 21 02 00
willem@anacogreeve.nl
www.anacogreeve.nl