Gert Mulder (FrugiVenta) over surseance-aanvraag Van Rijn:

"Ik ben vooral teleurgesteld in de bank"

Tholen - Het nieuws rond de surseance-aanvraag van de Van Rijn Groep is als een bom ingeslagen in de sector. Ook directeur Gert Mulder van handelsbelangenorganisatie Frugi Venta noemt het verrassend dat deze beslissing moest worden genomen. "Maar het meest geschrokken ben ik van het gegeven dat een gerenommeerd bedrijf als Van Rijn niet is gesteund door de banken, terwijl de aanvraag uit algemene economische ontwikkelingen is ontstaan. Ik vind dit erg zwak en bovendien een slecht signaal van de bank. Van Rijn is een goed geleid bedrijf met een goede cashflow. Alleen moest het bedrijf een transitie maken en daar heb je nu juist een bank voor nodig."

"We weten allemaal dat de rendementen in de sector stevig onder druk staan met het EHEC-jaar als dieptepunt. Je ziet dat banken andere posities aan het kiezen zijn, maar ik vind Van Rijn juist een voorbeeld van een degelijk bedrijf, dat zich in de loop der jaren altijd bewezen heeft", vervolgt Gert. "Het bedrijf heeft met onder meer de samenvoeging van Langfruit en Van Rijn Trading al belangrijke stappen gezet, zoals een goed management dat behoort te doen. Alle belangrijke stappen die moesten worden genomen, zijn gezet. En naar mijn idee hoort dat gehonoreerd te worden door een bank die hen steunt. Dit is wel het slechtste signaal dat met deze surseance-aanvraag is afgegeven."

Mulder heeft regelmatig contact met de directie van Van Rijn - algemeen directeur Ron de Greeff is onder meer bestuurslid van Frugi Venta - en heeft alle vertrouwen in een doorstart van deze onderneming met roots die teruggaan tot 1855. "Van Rijn had een goede klantenkring en cashflow. Zeker gezien de huidige trend van consolidering acht ik het goed denkbaar dat partijen in de markt interesse gaan tonen. Daar heb ik alle vertrouwen in, maar teleurgesteld in de bank ben ik wel."

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven