Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: weinig enthousiasme deze winter naar appelen en kiwi's

Het is een winterseizoen dat zonder veel enthousiasme verloopt: de kiwi heeft lage prijzen, de perenprijzen zijn ongeveer hetzelfde als vorig seizoen, de appelconsumptie is gedaald en de kaki heeft discrete prijzen, ook al wordt er veel verspild. Raffaele Bucella, marktmanager Italië bij Gianfrutta Zani vertelt over het huidige seizoen.

"We verwachten enige herstel wat betreft de kiwi's. Het lijkt wel alsof de consumptie achterblijft en ook de aanwezigheid van Griekse kiwi's heeft gezorgd voor problemen. De kwaliteit van onze kiwi's is goed en dat zorgt ervoor dat er wereldwijd gezien geen problemen zijn met de afzet."

Gianfrutta Zani verwerkt jaarlijks ongeveer 10.000 ton appelen. "De huidige markt is niet spannend, maar we merken dat er wel wat meer vraag is. De kwaliteit is goed en de appelen zijn afkomstig van onze leden in Emilia Romagna, de Veneto en Friuli Venezia Giulia. De appelen hebben te lijden onder de concurrentie van die uit Polen en Servië. Dit zijn landen waar de arbeidskosten lager zijn dan in Italië."

Het winterseizoen van de kaki is bijna voorbij. "De prijzen zijn in veel gevallen goed, zeker voor kaki's van hoge kwaliteit. Maar voor de telers was het niet altijd goed omdat door de hoge temperaturen in de herfst. Dit zorgde voor problemen met de schil en tijdens het verwerken was er meer afval dan verwacht."

Contact:
OP Granfrutta Zani
Via Monte Sant'Andrea
48018 Granarolo Faentino (RA)
Tel.: (+39) 0546 695211
Fax: (+39) 0546 41775
Email: buc@granfruttazani.it 
Web: www.granfruttazani.it

Publicatiedatum: