Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe 'look' en milieuvriendelijke verpakking voor Rockit appelen

Rockit Global introduceert een volledig recyclebare en biologisch afbreekbare kartonnen verpakking. De Rockit-snackappelen worden in dozen verkocht en zijn het ideale tussendoortje voor onderweg. De verpakking is makkelijk mee te nemen in de auto of sporttas en past in iedere bureaulade. Tot vorig jaar werd de verpakking vervaardigd uit recyclebaar PET-plastic, dat zeer geschikt was als 'meeneem'-verpakking en waarin het fruit lang goed bleef. 

Austin Mortimer, directeur van Rockit, legt uit dat de plastic koker-verpakking een groot succes was maar dat het bedrijf zich tegelijkertijd bewust is van het streven van veel Nieuw-Zeelanders naar een plasticvrije toekomst. 

Het alternatief van Rockit Global is een massief kartonnen doos die even gebruiksvriendelijk en gemakkelijk mee te nemen is als de plastic verpakking maar wel veel milieuvriendelijker is. 

Rockit Global geeft toe dat dit slechts een eerste stap is van de vele die nodig zijn om een echte verandering tot stand te brengen. "We zijn van mening dat het onze volledige verantwoordelijkheid als bedrijf is om te groeien zonder schade aan het milieu toe te brengen. We hebben nog een lange weg te bewandelen en wereldwijd heerst er nog altijd onduidelijkheid over de wisselwerking tussen voedselverspilling en verpakkingen maar we zijn vastbesloten om de nieuwste ontwikkelingen op de voet te blijven volgen, met name op het gebied van bioplastics, omdat we hier veel mogelijkheden voor zien."

Voorlopig zullen de kartonnen verpakkingen in  de schappen van supermarkten in Nieuw-Zeeland, Australië en Europa komen te staan. "Zodra we de testresultaten binnen hebben en zeker weren dat we aan de internationale voedselveiligheids- en exportstandaarden voldoen, zullen we de verpakking naar de rest van de wereld uitrollen."

Dagelijks genieten gezinnen op vele internationale markten, waaronder de Verenigde Staten, China, Japan en het Midden-Oosten, van gezonde Rockit appelen, die geliefd zijn vanwege hun snackformaat en smaak. Het bedrijf streeft ernaar te beantwoorden aan de groeiende vraag naar 100% natuurlijke voedingsmiddelen zonder toevoegingen of conserveermiddelen. In de Verenigde Staten staan Rockit appelen naast chips, snoep en proteïnerepen in het schap, op plaatsen zoals Disneyland bijvoorbeeld.  

Onderzoek van Plant and Food New Zealand heeft aangetoond dat Rockit appelen een hoge voedingswaarde hebben en meer essentiële vitaminen en mineralen bevatten dan gewone appelen. 

Rockit appelen leveren per portie 65% meer kalium, 19% meer energie en 10% meer vezels dan een gewone appel. Een doos met vijf Rockit appelen kost €2,99. De appelen zijn verkrijgbaar bij alle grote supermarktketens. 

 

Voor meer informatie:
Fiona Fraser
Email: fiona@contentment.co.nz 
Tel: +61 27 501 3921

Publicatiedatum: