Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Historische aardappelconferentie voor Europese toponderzoekers

De laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van bewaaronderzoek zullen aan bod komen tijdens een conferentie die van 12 tot 14 maart gehouden wordt in Norwich.  

Onder leiding van AHDB en Certis zal de bijeenkomst van de post harvest-divisie van de European Association for Potato Research (EAPR) in het teken staan van langdurige bewaring waarbij geen gebruik gemaakt wordt van het kiemremmende middel chloorprofam (CIPC). 

Het programma besteedt verder aandacht aan de pathologie, fysiologie, ruststadia en bewaring van de aardappel. 

Glyn Harper van de AHDB, die verantwoordelijk was voor het programma: "2019 wordt een belangrijk jaar voor de aardappelsector en de toekomst van langdurige bewaring. Het waarschijnlijke verbod op CIPC in Europa is één van de uitdagingen waar de sector voor staat. Gedurende de sessies zullen mogelijke oplossingen de revue passeren, zowel chemische als niet-chemische. Aanwezigen hebben de gelegenheid om van vooraanstaande professionals uit de sector te horen welke uitdagingen het mogelijke verbod op CIPC met zich meebrengt."

"Ik ben ervan overtuigd dat er ook veel belangstelling zal zijn van collega's in het buitenland, zoals Europa, Noord-Amerika en zelfs Nieuw-Zeeland."

EAPR heeft in samenwerking met Agri-Tech East een innovatieve sessie voorbereid om de diverse bewaartechnologieën te presenteren. 

De conferentie wordt gehouden in het Maids Head Hotel in Norwich. Op 14 maart zal er een excursie georganiseerd worden naar  de bewaarfaciliteiten van Sutton Bridge Crop Storage Research.  



Voor meer informatie:
Jimmy Phillips 
AHDB Potatoes
Tel: +44 24 7647 8933 
Email: Jimmy.Phillips@ahdb.org.uk  
www.potatoes.ahdb.org.uk    
www.eaprpostharvest2019.com

Publicatiedatum: