Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ribawood

One Way pallet meest gevraagd door exportmarkten

De behoefte aan lichtere, duurzamere transportstructuren voor een geautomatiseerder en hygiënischer laden en lossen in magazijnen, alsook de behoefte aan een alternatief voor houten pallets, verklaart de opkomst van plastic pallets die geschikt zijn voor internationale verzendingen (vooral door de lucht).

"Over het algemeen wordt de voorkeur gegeven aan het plastic pallet vanwege het gewicht en hygiëne: in tegenstelling tot een houten pallet kan het kunststof pallet schoongemaakt worden en is het resistent tegen geuren. Bovendien is het duurzamer en lichter, wat de verladings- en arbeidskosten reduceert", aldus bronnen van Ribawood, een bedrijf dat plastic pallets produceert en verkoopt.

"De pallets zijn ook waardevol omdat ze kunnen worden hersteld met recycleerbaar plastic. Bovendien verlagen ze in geautomatiseerde omgevingen de magazijn- en transportproblemen aanzienlijk door hun vormvastheid en het ontbreken van splinters en spijkers, wat ook de veiligheid verbetert. Dit reduceert het gewicht terwijl de mechanische eigenschappen behouden blijven. In het geval van pallets voor de export worden de douanetransacties versneld, omdat er geen documenten over fytosanitaire behandelingen vereist zijn."

Ribawood vervaardigt zijn producten in Zaragoza, Spanje met behulp van door gas bijgestane, hoge- en lagedrukinjectiesystemen. Zijn belangrijkste klanten zitten in de distributiesector, in de voeding en drank of in auto- en witgoedsectoren. "Onze geografische locatie stelt ons in staat de Europese markt te bedienen met een garantie van kwaliteitsservice, wat de transport- en productiekosten minimaliseert", bevestigen ze.



ONE WAY pallet

Ribawood levert onder anderen export, logistiek, H1 en hygiënische pallets met de mogelijkheid RFID-chips toe te voegen, afhankelijk van het pallet. Het ONE WAY pallet is vooral bedoeld voor de exportmarkt en is het populairst. Hij is ook bedoeld voor markten waarin de pallets niet worden hersteld.

Tot Ribawoods exportmarkten behoren Scandinavische landen zoals Zweden en Noorwegen, maar ook Centraal-Europa en er worden commerciële relaties opgebouwd met Polen en Marokko. Latijns-Amerikaanse markten zijn een kortetermijndoelstelling.

Ribawood biedt pallets in de grootten 1200 x 800 en 1200 x 1000 met gerasterde of platte bases, zonder pallet jacks of met 2 tot 6 pallet jacks, met of zonder perimeters, gemaakt van nieuw of gerecycleerd materiaal, in polypropyleen of polyethyleen. De catalogus bevat ook herbruikbare palletdozen in dezelfde maten, wat een veilig goederentransport verzekert en de middellangetermijninvesteringen in verpakking vermindert.

Dit zijn, volgens Ribawood, de belangrijkste variëteiten om het meest geschikte pallet te identificeren:
* De lading die het zal transporteren.
* Of het wordt gebruikt voor schappenopslag.
* Het aantal keren dat het zal worden gebruikt.

Voor meer informatie:
Ribawood
P.I. San Miguel. C/ Albert Einstein nº2.
Villanueva de Gállego, Zaragoza, Spanje
T: +34 976 44 33 00. M: +34 639 70 56 62
oficina@ribawood.com
www.ribawood.com
Publicatiedatum: