Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

UK: 'aanzienlijke groei' biologische verkoop

Een nieuw rapport van de Soil Association heeft de aandacht gevestigd op de belangrijkste groeigebieden in de online retail, onafhankelijke winkels en een verschuiving naar jongere consumenten tijdens 2012.

Het 'Organic Market Report' laat over het algemeen zien dat de markt met 1,5% is gekrompen doordat het Verenigd Koninkrijk momenteel door zijn meest uitdagende economische neergang sinds vele decennia gaat. Het rapport voorspelt echter een positieve toekomst voor de Britse biologische markt. Het bevond ook dat biologische kopers steeds vaker kiezen voor het gemak en de verscheidenheid, die door online winkels en speciaalzaken worden aangeboden ten opzichte van de beperkte reeksen en voorraden bij veel supermarkten.

Jim Twine, bedrijfsontwikkelingsdirecteur van Soil Association, zei: "In de ergste economische crisis sinds mensenheugenis is het niet verrassend een ingetogen verkoop van een brede variëteit goederen en diensten te vinden en de Britse biologische sector is hier niet immuun voor. Ondanks een verkoopdaling in het algemeen, worden er gebieden van aanzienlijke groei belicht in het Organic Market Report van 2013. De Soil Association blijft ervan overtuigd dat de Britse biologische markt weer zal groeien – het is alleen moeilijker te zeggen wanneer precies."

"Er bestaat een reëel risico dat wanneer retailers niet nauwer samenwerken met Britse biologische telers, de markt beperkt zou kunnen worden wegens voorraadtekorten. Het rapport laat zien dat wanneer retailers in hun biologische assortiment hebben geïnvesteerd, hun marktaandelen groeien."

"De regeringen in Engeland, Wales en Noord-Ierland zouden kunnen kijken naar Schotland, met actieplannen om biologische telers te ondersteunen. De Britse overheid zou de Europese regeringen moeten weerspiegelen en echt achter zijn biologische producenten in het Verenigd Koninkrijk moeten staan om bestaande biologische telers te ondersteunen en de markt in de toekomst te doen groeien."

Source: talkingretail.com
Publicatiedatum: