Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
EU: lichte stijging groenten- en fruitconsumptie
Volgens de nieuwste Freshfel Consumption Monitor, die de Europese overkoepelende organisatie van de fruithandel onlangs heeft gepubliceerd, is de consumptie van verse groenten en fruit in alle 27 EU-lidstaten licht gestegen in 2011, namelijk met 2,6%.
Desondanks ligt het groente- en fruitverbruik van in totaal 382 gram per persoon per dag nog steeds onder het door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO aanbevolen minimum van 400 gram per dag. In detail lag de fruitconsumptie op gemiddeld 197,08 gram per persoon per dag, wat een stijging van 3% vergeleken bij het voorgaande jaar betekent, maar een daling van 3% vergeleken bij het gemiddelde van de vijf jaren daarvoor (2006-2010). De consumptie van verse groenten lag in 2011 op 185,52 gram per persoon per dag, een stijging van 2% vergeleken bij 2010, maar ook een daling van 3% vergeleken bij het gemiddelde over de jaren 2006 tot 2010. Freshfel vindt dan ook dat er duurzame maatregelen getroffen moeten worden om deze neerwaartse tendens te stoppen en de consumptie van groenten en fruit naar een tevredenstellend niveau te krijgen.