Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe generatie weegbanden viert première in Berlijn

Sormac behoort tot dé specialisten op het gebied van groenteverwerkingsmachines. Ze zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van passende oplossingen voor de verwerking van o.a. aardappelen, wortelen, uien en bladgroenten.

Tot het omvangrijke leveringsprogramma van Sormac behoren ook moderne en innovatieve weegsystemen welke, net zoals de diverse oplossingen voor het wassen, schillen, snijden, sorteren en drogen van groenten, klantspecifiek geproduceerd worden. Tijdens de Fruit Logistica in Berlijn presenteert Sormac voor de eerste keer aan het internationale publiek de nieuw ontwikkelde generatie weegbanden.



Met het nieuwe weegsysteem kunnen gebruikers exact vaststellen hoeveel product er in de productielijn gaat, hoeveel er wordt afgeschild en hoeveel afgekeurd product wordt verwijderd. Sormac levert al geruime tijd weegbanden met weegsensoren op de 4 hoekpunten. Deze functioneren goed maar vereisen wel dat het product altijd op dezelfde, gedefinieerde plek op de band wordt gelegd. Dat lukt niet altijd en leidt dan tot minder nauwkeurige metingen of zelfs tot volstrekt onbetrouwbare meetresultaten. De nieuwe generatie weegbanden rekent af met dit probleem. Deze band beschikt over slechts één “hotspot” met beperkte omvang die zich aan het einde van de band bevindt. Dit betekent, dat het nauwelijks meer van belang is op welk punt het product op de band wordt gelegd. De gegarandeerde nauwkeurigheid is ± 3%, echter in de praktijk blijkt dat ± 1% haalbaar is.

Deze weegbanden zijn al voor diverse toepassingen ingezet, als:
• Doseren van verschillende soorten sla.
• Meten van schilverliezen.
• Controleren van de capaciteit die door een slawaslijn gaat.
De banden kunnen verder uitgevoerd worden met signaleringslampen, bandbesturingssystemen, etc.

Komt u gerust langs op de stand van Sormac om de weegband in werking te zien.
Hal 3.1, stand C-16.

www.sormac.nl
Publicatiedatum: