Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Speerpunten Celtic Koeling: uitfasering van R22 en export

Tholen - Het is al een tijdje bekend dat R22 niet meer gebruikt mag worden als koudemiddel vanaf 1 januari 2015. R22 is een chloorhoudend koudemiddel. Het chloor tast de Ozon-laag aan. Daarom heeft de EU besloten om in de toekomst geen gebruik meer te maken van dit middel in koelinstallaties. Celtic is druk met de uitfasering van R22. Klanten worden eigenlijk gedwongen om hun installaties voor die tijd te vervangen. Na 1/1/2015 kunnen er geen reparaties meer worden uitgevoerd aan R22-installaties. Deze uitfasering loopt al een tijdje.



Joost van Klink: “Naarmate de tijd verstrijkt, krijgt dit steeds meer prioriteit. Vaak wordt een keuze gemaakt voor een ‘groene’ oplossing als ammoniak en/of CO2. De investeringen voor een ammoniak / CO2 installatie zijn vaak iets hoger. Door een lager energieverbruik en betere duurzaamheid wordt dit verschil snel terugverdiend.”

Celtic Koeling bestaat in februari 16 jaar. In die tijd heeft Joost met zijn team veel kunnen opbouwen. Celtic bouwde koelinstallaties aanvankelijk voor de bloemenbranche. Nu zijn de pijlen vooral gericht op de groenten. 75% van de installaties worden momenteel aan buitenlandse bedrijven verkocht. Vooral Afrika en CIS-landen worden door Celtic voorzien van hun turnkey-projecten. Joost van Klink: “In het buitenland bouwen we meer dan alleen koelingen. Daar zetten we complete panden neer. De fundering en betonvloeren liggen er dan al wel. De rest bouwen wij. Van kantoren en koelcellen tot bedrijfsruimtes en CA-bewaring.”



Celtic heeft momenteel vier vestigingen in het buitenland: Kenia, Ghana, Ethiopië en Kazachstan. Afrika is belangrijk voor Celtic. De voormalige Oostbloklanden zijn in opkomst. Joost ziet daar nog veel kansen liggen. Ook zullen de landen van Midden- en Zuid-Amerika vaker Celtic tegenkomen. "Er zijn nog veel uitdagingen, die we vol vertrouwen tegemoet zien", zegt Joost. "We zullen steeds grotere projecten uitvoeren in steeds meer landen en steeds bewuster met energie omgaan."

Voor meer informatie:
Celtic Koeling
Joost van Klink
Tel: +31(0)252 24 09 50
Mob: +31 (0)653 - 735 334
www.celtic.nl