Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsers eten meer groenten


Berlijn - Veel mensen letten op wat ze eten. Duitsers zijn de afgelopen jaren meer groenten gaan eten. Tegelijkertijd is hun vleesconsumptie nog steeds te hoog en zijn velen te dik, zo blijkt uit het voedingsrapport van de 'Deutsche Gesellschaft für Ernährung' (DGE).
 
Zo aten Duitsers per persoon het afgelopen jaar circa 25 kilogram groenten zoals tomaten, kool, komkommers en peulvruchten. Fruit zijn de Duitsers echter wel minder gaan eten. Tussen 2000 en 2011 is de consumptie van groente jaarlijks met gemiddeld 1,1 kg per hoofd van de bevolking gestegen. Ondanks deze bewustere voeding hebben veel mensen overgewicht: circa 60 procent van de mannen en 43 procent van de vrouwen in Duitsland is te dik.
 
Verder blijkt uit het voedingsrapport dat de DGE elke vier jaar in opdracht van de Bondsregering schrijft, dat elke Duitse man gemiddeld één kilogram vlees en worst per week eet. Aanbevolen wordt echter 300 tot 600 gram per week.
 

Publicatiedatum: