Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Levensmiddelen in China flink duurder geworden

De Chinese consumenten moesten in augustus 2012 dieper in de buidel tasten bij de aankoop van voedingsmiddelen. Verse groenten werden 23,8 procent duurder. Het Nationale Bureau voor de Statistiek deelde onlangs mee dat de prijsindex voor levensmiddelen 3,4 procent hoger lag dan vorig jaar. Van alle voedingsmiddelen werden vergeleken bij augustus 2011 met name de verse groenten (+23,8%) en het fruit (+9,7%) duurder.
 
Voor zowel graan- als melkproducten moesten de consumenten 3% meer geld uitgeven. De ontwikkeling bij vlees en worst verliep daarentegen heel anders. Bij deze productgroep steeg het gemiddelde prijsniveau in augustus 2012 weliswaar met 1% ten opzichte van de voorgaande maand, maar in vergelijking met augustus 2011 zijn deze waren echter 6,6% goedkoper geworden. Vooral bij varkensvlees was de prijsdaling drastisch. Varkensvlees kostte de consumenten in augustus 18,5% minder dan twaalf maanden geleden.
 
Over de gehele periode van januari tot augustus genomen lag de algemene prijsstijging in China op gemiddeld 2,9%; levensmiddelen werden gemiddeld 5,9% duurder ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
 
Publicatiedatum: