Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Landgard trekt aan de noodrem

Landgard, Duitslands grootste afzetorganisatie voor bloemen, planten, groenten en fruit, zit in moeilijkheden. Ondanks een recordomzet afgelopen jaar van meer dan twee miljard euro, zit het bedrijf in de rode cijfers. Nieuw personeel moet nu voor een ommekeer zorgen.
 
De reden voor de misère - naast de EHEC-crisis- zou zijn dat het bedrijf te snel gegroeid is. Door diverse fusies in de afgelopen jaren is het concern met 3500 medewerkers in Midden-Europa de organisatie simpelweg boven het hoofd gegroeid. Agrariërs en tuinders die hun producten via Landgard verkopen, klagen al enige tijd over tekortkomingen bij de verkoop. Dat ze hiermee weleens gelijk kunnen hebben, bleek onlangs tijdens een coöperatiebijeenkomst. De jaarbalans 2011 kon nog niet volgens de voorschriften voorgelegd worden en juist op het gebied van boekhouding en controlling zou Landgard tekortkomingen vertonen.
 
Daarom wordt er aan de noodrem getrokken. Met Gerold Kaltenbach en Jürgen Rosar is er een nieuw bestuursteam aangesteld. De raad van toezicht telt tijdelijk tien in plaats van vijf leden. Zij moeten controleren of de structuren en processen eindelijk aan de grootte van het concern worden aangepast. Daarnaast mogen de leden een oog houden op de bedrijfscijfers.
 
Het goede nieuws: volgens informatie dreigt er geen insolventie. Daarvoor zijn de voorgaande jaren simpelweg te goed geweest. Ook zijn er geen banen in gevaar. In tegendeel zelfs: het concern zoekt momenteel gekwalificeerde medewerkers, vooral voor de controlling, maar ook op andere gebieden. Dit moet het bedrijf weer op de goede weg helpen.
 
Publicatiedatum: