Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

REWE boekt meer dan 48 miljard euro omzet in 2011

De Duitse REWE Group heeft zichzelf ook in 2011 weer bewezen, zowel in binnen- als in buitenland. De totale omzet steeg in 2011 namelijk met 3,3% naar 48,4 miljard euro, zo meldt gabot.de. In Duitsland groeide de REWE Group met een plus van 3,2% naar 34,9 miljard euro. Daarmee groeide de REWE Group duidelijk sneller dan de branche. En hoewel de gevolgen van de economische crisis nog steeds de meeste Oost-Europese landen belasten, steeg de omzet, die REWE in het buitenland behaalde, met 3,6% naar 13,5 miljard euro.

"De REWE Group heeft het boekjaar 2011 met recordomzetten afgesloten. Ondanks een aanhoudend moeilijke concurrentiesituatie hebben onze bedrijven zich zowel in de retail als in de toerismesector uitstekend ontwikkeld. Alle werkvelden van de REWE Group, zowel nationaal als internationaal, hebben aan deze omzetgroei bijgedragen", zo zei Alain Caparros, bestuursvoorzitter van de REWE Group, tijdens de persconferentie in Keulen.

Ook het eerste kwartaal van boekjaar 2012 is succesvol van start gegaan voor het concern. „In het eerste kwartaal van 2012 heeft het REWE-concern in totaal een sterke omzetplus van 5,1% bereikt. In Duitsland steeg de omzet van het concern met 4,9%. In het buitenland behaalde het REWE-concern in het eerste kwartaal een omzetgroei van 5,4%“, zo meldde Caparros.
Publicatiedatum: