Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Blind en verlamde vrouw kan alleen nog groente eten

Bunmi Sobowale, die verlamd en blind werd dankzij zware voedselallergie, kan nu alleen nog groente eten. De dertigjarige vrouw uit Sheffield lag vier maanden lang in het ziekenhuis, omdat ze leed aan blackouts, haarverlies, spraakproblemen en pijnscheuten. Artsen probeerden talloze behandelingen, maar het enige dat werkte was een nieuw dieet. Vlees en vis maken Bunmi Sobowale ziek, terwijl alcohol, brood, pasta, taart en koekjes haar keel laten opzwellen. Melk, kaas en chocolade maken haar misselijk en alles wat suiker bevat doet haar in slaap vallen. Dokters constateerden uiteindelijk een intolerantie voor elke soort voedsel, behalve voor groente.

Bunmi lijdt nu aan neuromyelitis, een zeldzame aandoening die de oogzenuwen en het ruggenmerg aantast. Deskundigen staan echter nog steeds versteld van het verband tussen haar zenuwstelsel en voedselintolerantie. Allergische reacties ontstaan door een overreactie van het immuunsysteem van het lichaam op normaal gesproken onschadelijke substanties. EĆ©n op de drie Britten krijgen hier in hun leven mee te maken. Het aantal allergische mensen stijgt momenteel met 5% per jaar, wat sommige deskundigen wijten aan de toename van vervuiling en aan het feit dat mensen leven in een schonere, bacterievrije omgeving. 

Bunmi, bij wie in 2006 uiteindelijk een heel aantal voedselallergieƫn werd vastgesteld, nam ontslag bij de supermarkt waar ze werkte en heeft een website opgezet over voedselallergie. "Dokters zijn nooit in staat geweest om uit te vinden waarom mijn lichaam niet goed functioneert. Alleen het wijzigen van mijn eetpatroon werkte. Voedsel is een probleem geweest in mijn leven, maar is uiteindelijk ook het medicijn."

Publicatiedatum: