Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïne: Kosten agf-opslag stijgen significant

De warme winter van het seizoen 2011-2012 vormt een ernstig probleem voor zowel de Oekraïense aardappelen-, groenten- en fruitproducenten als voor de groothandelaren die over opslagfaciliteiten beschikken.

"Op dit moment klagen de marktdeelnemers, die in het bezit zijn van moderne opslagfaciliteiten, over verhoogde energiekosten voor de koeling en ventilatie van producten in de opslag", laat Tetiana Getman, hoofd van Fruit-Inform, weten. "De kosten van producenten zijn dit jaar toegenomen met 30-40% en daar wordt rekening mee gehouden tijdens de prijsvorming van producten, aankomende lente", gaat de deskundige verder.

Tegelijkertijd beweert mevrouw Getman dat de opslagkosten geen invloed hebben op de prijzen voor groenten en aardappelen, die beduidend minder duur zouden zijn geworden na opslag. Bovendien zijn, zoals Fruit-Inform voorspelde, de aardappel- en groenteprijzen niet gegroeid in het de periode voorafgaand aan Oudejaarsavond. Momenteel heeft de vraag op de Oekraïense markt voor groenten en aardappelen haar minimumniveau bereikt in dit seizoen. Het zou wel iets kunnen groeien in een week, maar desondanks zou dat geen aanzienlijke impact op de prijzen hebben. De export is nu niet actief, omdat er in sommige andere landen ook sprake is van een overaanbod van groenten en aardappelen.

Source: www.lol.org.ua
Publicatiedatum: