Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Nieuwe A4 eind 2015 gereed'

De A4 van Delft naar Schiedam kan eind 2015 gereed zijn. Dat stel het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westland in antwoord op schriftelijke vragen van het CDA. Deze fractie had het college vragen gesteld over de snelweg, omdat de aanleg van de A4 opnieuw politiek ter discussie zou staan. Volgens het college is dat niet het geval. De minister van Verkeer en Waterstaat is voornemens nog dit jaar het Tracébesluit vast te stellen. Het alternatief 'A4 met Vaart' wordt hierbij niet in overweging genomen. Deze 'groene' variant, waarvoor een heuse actiegroep zich hard maakt, lijkt dus van de baan.

Het CDA stelde ook vragen over de Nieuwe Westelijke Oeververbinding, waarbij nog een keuze moet worden gemaakt tussen een Oranjetunnel en een Blankenbergtunnel. Gemeente Westland wordt nauw betrokken bij het project, net als de gemeenten Maassluis, Midden-Delfland, Schiedam en Vlaardingen, stelt het college de partij gerust. In september is een volgend overleg gepland en in het najaar moet een advies uitgebracht kunnen worden door de betreffende partijen.
Met het 3-in-1-project kan binnenkort al worden gestart. Tot november kunnen aanbieders nog inschrijving en in december wordt de klus gegund. Het totale project zal in 2013 opgeleverd worden.

Bron: Het Hele Westland
Publicatiedatum: