Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: appelbes krachtige antioxidant?

Uit recent onderzoek blijkt dat de appelbes (Aronia prunifolia) in potentie een krachtige antioxidant is. Het fruit is in supermarkten en lokale apotheken in de VS zelfs te vinden tussen de dieet- en gezonde voedingsproducten.

Maar wat maakt de appelbes nu zo gezond? Wetenschappers zijn van mening dat dit komt door de abnormaal hoge hoeveelheden anthocyaan. De appelbes bevat veel verschillende soorten anthocyaan die allemaal als antioxidant fungeren. Wanneer de mens ze eet, beschermt de appelbes hen van verschillende schadelijke situaties. De wetenschap vindt ook steeds meer bewijs van de positieve effecten die de consumptie van appelbessen met zich kan meebrengen voor mensen die lijden aan van kanker tot zwaarlijvigheid. Deze gezondheidsbevorderende effecten kunnen worden worden toegeschreven aan de krachtige ontstekingsremmende eigenschappen van de anthocyanen, aangezien nu algemeen bekend is dat ontstekingen een grote rol spelen in de meest voorkomende en dodelijke ziekten. Daarnaast hebben bepaalde anthocyanen, die ook in de appelbessen gevonden zijn, positieve invloed op de bloedsuiker.

Bron: Physorg.com
Publicatiedatum: