Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees Gommeren van VOF Gommeren - Testers:

"Ik verwacht niet dat de aardappelmarkt zo negatief blijft"

Tholen - De aardappelprijzen zijn het hele seizoen al matig. Toch probeert Kees Gommeren uit Kruisland nog een beetje optimistisch te blijven over het verder verloop van de aardappelmarkt. "We staan zeker geen 'hoera' te roepen, maar ik verwacht niet dat de stemming zo negatief blijft als die nu is."



Bij Gommeren zit de pootaardappelenoogst er voor 80% op. "Het is nu afwachten hoe de consumptiemarkt zich gaat ontwikkelen." Bij de Kruislandse ondernemer vindt de pootaardappelenteelt en de logistieke dienstverlening plaats onder het bedrijf VOF Gommeren-Testers, waarin ook zijn vrouw deelneemt. De handel en een klein beetje teelt vinden plaats onder Gommeren's Groothandel.



"De veiling in Sint-Annaland begon met een gigantische aanvoer en slechte prijzen. In België zijn er forse kilo's geoogst. Gecombineerd met een areaaluitbreiding zorgde dat voor een dramatisch prijsniveau. België noteerde twee weken geleden nog 2 tot 3 eurocent per kilo. Inmiddels is die prijs verdubbeld, maar dat zijn nog steeds slechte prijzen", weet Gommeren. "Maar we houden nog wat hoop op de hoofdoogst."



"In eerste instantie dacht iedereen dat er veel meer aardappelen zouden zijn in de vijf belangrijkste EU-landen Nederland, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Door het droge en warme augustusweer lijkt dit volume nog wat lager uit te vallen dan verwacht", vertelt Kees. "We moeten alleen afwachten hoe de markt hierop reageert."

Voor meer informatie:
Kees Gommeren
Gommeren's Groothandel
Biezenstraat 4
4756 TA Kruisland
Tel: 0167-533100
Fax: 0167-532854