Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Willy Dillen, Coördinator Corina®-peer

“Corina®-peren zijn weer beschikbaar”

Tholen – "De eerste Corina®-peren zijn geplukt en de eerste ladingen zijn vertrokken. De vooruitzichten zijn goed omdat de Corina op een lege markt terecht komt", vertelt Willy Dillen, coördinator van de Corina®-peer. "De invloed van de droogte op de Corina® is gelukkig minimaal gebleven. De maten zijn dit jaar wel wat kleiner, maar de smaak en de brixwaardes zijn hoog. Ook de aantallen verschillen niet veel van vorig jaar." De belangrijkste afzetmarkt van de Corina® is Engeland gevolgd door Zweden, Noorwegen, maar ook België en Nederland. Dit jaar gaan er voor het eerst ook wat aantallen naar Frankrijk. 



De Corina®-peer is een mutant van de Conference en is ongeveer drie weken eerder rijp dan de Conference. De Corina® is qua uiterlijk en smaak niet te onderscheiden van de Conference. "De Corina® leent zich erg goed voor het overbruggen van de periode tussen de oude Conference voorraden en de nieuwe oogst. De Corina® wordt uitsluitend in België geteeld op 80 à 90 hectare. Het volume is iets meer dan 2 miljoen kilo en wordt in één of twee weken vlot verkocht", aldus Willy. De naam Corina® wordt gebruikt tussen distributeurs en hun klanten. 

"We hebben besloten een teeltstop in te lassen. Er zijn nog een aantal plantages die nog jong zijn, dus zal de productie daarvan nog wel stijgen. Voor de verkoopperiode van ongeveer twee weken is maximaal 3 miljoen kilo goed om aan de vraag te voldoen. Het is op dit moment even aankijken hoe de markt zich evalueert en we zien dat de Corina® goed meeloopt met de Conference. Markten die geïnteresseerd zijn in Conference zijn hebben ook wel oren naar de Corina®. Hoewel de Corina® maar een korte tijd beschikbaar is, zijn we dit jaar positief gestemd. Omdat de markt leeg is, verwachten we een correcte prijs, maar het is altijd afwachten wat we dit jaar gaan krijgen", besluit Willy. 

Voor meer informatie:
Willy Dillen
+32(0)494 46 94 87