Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Willem de Boer, W. de Boer en Zn.

"Vroege peen grof genoeg voor oogst en hoge prijzen"

Tholen - Ondanks de droogte heeft de vroege peen toch voldoende kunnen groeien, vertelt Willem de Boer van W. de Boer en Zn. "De peen uit Limburg wordt wel minder doordat beregenen daar lastiger is. In Noord-Nederland is voldoende water beschikbaar, de maat zit er nog niet helemaal in maar het is grof genoeg om te oogsten. Ik verwacht wel dat de oogst van bewaarpeen door de droogte later zal zijn dan andere jaren."



Augustus is een rustige maand en veel wortelhandelaren kiezen ervoor op vakantie te gaan. Dat levert Willem de Boer en Zn. op dit moment geen extra handel op. "Eigenlijk is het zelfs rustiger dan andere jaren. Vaak gaat er in deze tijd een hoop naar Engeland maar daar rooien ze ook nog zelf, net als in Oost-Europa. Berichten dat er een schreeuwend tekort aan peen zou zijn, kan ik dus niet bevestigen."

Willem maakt zich echter niet druk over de huidige situatie. "De markt is niet verkeerd en de prijzen liggen er goed op. De grove peen ligt rond de 44 - 45 centen. Je kunt wel voor minder verkopen, maar ik verwacht niet dat er dan meer peen weg zal gaan. Misschien dat de situatie verandert als de droogte nog langer aanhoudt."

Voor meer informatie
W. de Boer en Zn
Willem de Boer
Oudijk 26
1617 KR Westwoud
T: 0229 262948
F: 0229 261986
info@deboerwestwoud.nl
www.deboerwestwoud.nl