Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
John Lucassen, Lucassen Agri Cultuur:

"Droogte krijgt nog geen vat op vollegrondssla, warmte wordt een uitdaging"

Tholen - De droogte krijgt nog geen vat op de vollegrondsslagewassen van Lucassen Agri Cultuur in Sevenum. De voorspelde warmte is wel een uitdaging, vertelt John Lucassen, verantwoordelijk voor de verkoop. "De sla groeit momenteel goed, droogte is nog te overzien. Het is wel veel meer werk, want we moeten continu beregenen. Maar als de temperaturen volgende week boven de 30 graden komen, dan krijg je last van schotvorming in sla."


Lucassen Agri teelt 13 soorten slagewassen op zo'n 110 hectare grond. Het meeste is uitgeplant op contractteelt en gaat richting snijderijen. Overproductie is voor de versmarkt. Op dit moment is de vraag en de prijs vanuit de versmarkt goed.

In alle type sla ziet Lucassen Agri groei, zowel de kropsla, de Salanova types, als de gekleurde sla. Kropsla gaat voornamelijk naar het buitenland. Frankrijk is een grote afzetmarkt, daarnaast gaan er volumes naar Italië, Griekenland, en Duitsland. Salanova, de One cut ready sla, gaat veel naar snijderijen in binnen en buitenland. "Convenience is samen met de kleurtjes de sterkste groeimarkt, eigenlijk in heel Europa", voegt John toe.



Lucassen Agri heeft de keten van A tot Z in de hand. Het familiebedrijf heeft meer dan 40 jaar ervaring met de teelt van verschillende soorten bladsla in de vollegrond en teelt een groot assortiment, gestuurd door vraag van de klant. De teelt is zo duurzaam mogelijk en richting klanten zijn kwaliteit, continuïteit en service belangrijke speerpunten. Lucassen Agri teelt volgens de McDonalds richtlijn, is GlobalGap gecertificeerd en is ook bezig om de teelt onder PlanetProof te brengen.

Personeel is nog geen probleem voor Lucassen Agri. Op dit moment zitten we ruim in de medewerkers, ondanks dat de eerste alweer terug zijn voor vakantie in hun thuisland. We werken met zelfrijdende oogstmachines waardoor personeel niet hoeft te bukken, wel zo prettig met dit hete weer", de sla komt op werkhoogte binnen en hoeft alleen nog maar na geschoond en ingepakt te worden, vertelt John. Er is een uitzondering. De steeds populairder wordende Romana sla moet wel handmatig geoogst worden, dit doen we met een oogstband en 's morgens als eerste dan is het nog lekker koel buiten", besluit John.
 
Voor meer informatie:
Lucassen Agri Cultuur
Helenaveenseweg 5
5975 MS Sevenum
T +31 (0)6-53371063
j@lucassenagri.nl
www.lucassenagri.nl