Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studenten bouwen appelplukrobots in wedstrijd

Teams van de universiteiten van UC-Davis, UC-Merced en Cal Poly zullen 31 juli deelnemen aan de jaarlijkse internationale bijeenkomst van de American Society of Agricultural and Biological Engineers (ASABE) in Detroit. Negentien studententeams (waaronder drie uit Californiƫ), Canada en China zullen daar de strijd met elkaar aangaan in de bouw van robots om landbouwwerkzaamheden te mechaniseren.

"Het arbeidsaanbod voor landbouw neemt af, terwijl de behoefte aan meer voedsel toeneemt om de groeiende wereldbevolking te voeden. Daarom moet de landbouw overschakelen naar technologieƫn die minder afhankelijk van menselijke arbeid zijn, zoals het gebruik van meer robots, om deze uitdaging het hoofd te bieden."

"Het doel van dit evenement is jonge landbouwingenieurs aan te moedigen om mee te doen aan het bouwen van robots voor landbouwtoepassingen en om ervaring op te doen als de volgende generatie telers".

De uitdaging zal zijn om de oogst en opslag van appels te simuleren, een gewas dat commercieel wordt geteeld in verschillende staten. De studenten zullen robots ontwerpen en gebruiken die autonoom 'appels' zullen oogsten op een plantage van zo'n 20 vierkante meter. De robots oogsten acht volwassen appels (rode pingpongballen), verwijderen acht zieke of rotte appels (blauwe pingpongballen) en laten acht onrijpe appels (groene pingpongballen) aan de boom hangen.

Publicatiedatum: