Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bert Westera, Sweet Fruits:

"“In Noordwest-Europa blijft de Kent nog altijd mango nummer één, maar de Palmer wint terrein"

Tholen - Kalm aan, is momenteel het credo op de mangomarkt. "Het aanbod is niet eens al te groot, maar als gevolg van het grote aanbod overig zomerfruit blijft de vraag naar mango's een beetje achter. De programma's lopen door, maar op de vrije markt is het allemaal net wat minder", vertelt Bert Westera van Sweet Fruits S.A.



Het bedrijf uit Emmen is onderdeel van de Braziliaanse Secchi Agricola-groep, waarvan het Europese hoofdkantoor in Portugal gevestigd is. Sweet Fruits betrekt momenteel het gros van de mango's uit Brazilië. Als gevolg van de regenval zijn er her en der wat kwaliteitsproblemen in de Braziliaanse mango's, maar de vooruitzichten zijn volgens Bert positief. "Omdat het aanbod vanuit Brazilië de afgelopen maanden beperkt was, hebben we een klein programma vanuit Peru vermarkt en dat is redelijk goed verlopen."

"Momenteel blijft het aanbod beperkt tot Tommy Atkins en Palmer, maar bij ons barst in september de drukte weer echt los. Dan komt de eerste gevlogen Kent uit Brazilië, een paar weken later gevolgd door de conventionele Kent en Keitt", vertelt Bert.

Filmpje bezoek aan Brazilië

Waar het kantoor in Portugal steeds meer zuidelijke klanten voorziet van de boomgerijpte Palmer, blijven de klanten in Noordwest-Europa vooral de vertrouwde Kent-variëteit trouw. "Veranderingen daarin gaan langzaam maar wel zeker. Duitsland met name heeft zich wel ontwikkeld tot een trouwe afnemer van Palmer en dat met groeipotentie."

Voor meer informatie:
Bert Westera
Sweet Fruits, S. A.
Westerstraat 154
7811 MV Emmen
T.: +31-591-745111
F.: +31-591-745119
bert@sweetfruits.pt