Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verpakking voor stukken watermeloen

Meloen en watermeloen behoren zonder meer tot het meest geliefde fruit van de zomer en het Italiaanse Agribologna is net begonnen met de handel van pakketten met in plakjes gesneden meloen. Het heeft een houdbaarheid van 6 dagen in plaats van de maximumduur van twee of drie dagen die normaal gesproken wordt aangehouden.

Verpakking met watermeloen, verzegeld en met het open-dicht-systeem om de versheid van het product, ook na opening te behouden

Massimiliano Moretti, commercieel directeur van Agribologna: "Het Fresco Senso Bag-project begon drie jaar geleden en ongeveer een maand geleden hebben we voor het eerst geleverd aan de retail. Het project heeft het licht gezien dankzij de universiteit van Bologna, het ministerie van voedsel dat gevestigd is in Cesena en een zaadbedrijf."

Massimiliano Moretti

Het is ontstaan vanuit een behoefte. Consumenten vragen kant-en-klare watermeloen en meloen, maar ze hebben een innovatief product nodig. Neem bijvoorbeeld de watermeloen. Het idee was om plakjes te maken en in te pakken, zodat ze zo lang mogelijk vers blijven. Allereerst werd er samen met een zaadbedrijf een watermeloen geselecteerd die voldeed aan de kenmerken knapperig, fris en een laag waterverlies.

Meloen in een Fresco Senso-verpakking

Na de selectie van de variëteit heeft de universiteit een verpakking ontwikkeld, die bijdraagt aan een verlenging van de houdbaarheid tot 6 dagen, waardoor de koelketen op natuurlijke wijze behouden blijft.

Verpakking met watermeloen, verzegeld en met het open-dicht-systeem om de versheid van het product ook na opening te behouden

"Wat betreft de watermeloen hopen we dit jaar met 35 ton te verpakken. De afzet is net begonnen en de eerste resultaten laten nog even op zich wachten. Een aantal weken geleden is de gesneden en verpakte meloen al op de markt gebracht en we zijn tevreden met de ontvangen aandacht", zegt Moretti.

Groepsfoto genomen tijdens de afgelopen editie van MacFrut

De plakjes watermeloen hebben een gezamenlijk gewicht van 1,2 à 1,4 kilo. Een bijzonderheid die ervoor zorgt dat het fruit vers blijft, is dat alleen de schil in contact komt met de verpakking.

De plakjes meloen hebben een gezamenlijk gewicht van ongeveer 600 gram en het is een variëteit met een lage afgifte van vloeistof en met een superieure organoleptische kwaliteit.

Contact:
Consorzio Agribologna S.c.a.

Via delle Viti, 5
40127 Bologna (BO) - Italië
Tel.: (+39) 051 994 1200
Fax: (+39) 051 994 1220
Email: info@agribologna.it
Web: www.agribologna.it