Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Avocado-overaanbod na augustus nog niet voorbij

Er blijft een overaanbod van avocado's op de markt, een situatie die tot het einde van de zomer voortduurt. Spanje importeert op dit moment avocado's van het zuidelijk halfrond, terwijl het van plan is om zijn teelt in de toekomst uit te breiden, rekening houdend met hoe de vraag zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

"Er is momenteel een tijdelijk overaanbod van avocado's, vooral vanwege het overvloedige volume afkomstig uit Zuid-Afrika en Peru", zegt Juan Antonio Reyes, manager van het in Malaga gevestigde bedrijf Reyes Gutiérrez, een van de toonaangevende telers en handelaren van subtropisch fruit in Spanje. Hij benadrukt echter dat in het algemeen "naarmate het teeltvolume groeit, de vraag ook exponentieel toeneemt."

"We hopen dat de avocadomarkt zal verbeteren, maar uit ervaring weten we dat het tijd kost om het huidige aanbod te verkopen, ten minste tot eind augustus", voegt hij eraan toe.

Op dit moment importeert het in Malaga gevestigde bedrijf Hass-avocado's uit Peru en Zuid-Afrika. "In de zomer van het noordelijk halfrond is Peru het land dat het meest teelt", zegt Reyes. "Colombia heeft echter een groot potentieel om een ​​belangrijke speler te worden op de wereldmarkt van avocado's, maar mist nog steeds de technologie en ervaring", zegt hij.

In Spanje groeit de vraag naar avocado's heel snel, maar het areaal in de Axarquía is moeilijk te vergroten vanwege de schaarste aan waterbronnen, de buitensporige grondprijzen, enz. Sommige Spaanse bedrijven investeren in andere delen van Spanje en zelfs in andere landen.

"Op dit moment verwerpt Reyes Gutiérrez het idee van planten in andere landen. We hebben het bestudeerd en het past niet in onze uitbreidingsplannen, maar we willen wel in Spanje groeien, met nieuwe teeltgebieden in ons land, in plaatsen zoals Cadiz, Huelva of Valencia. Het doel is om de kwaliteit van onze producten beter te beheersen. In ieder geval geloven we dat het gebied van Huelva degene zal zijn waarin het mogelijk zal zijn om uit te breiden in een meer gecontroleerde en professionele manier vanwege het klimaat en de overvloedige waterbronnen. In feite zijn er al veel bedrijven uit andere sectoren, zoals bessen en citrus, die investeringen in deze gebieden bestuderen", legt Reyes uit.


Voor meer informatie:
Elisabet Belda
REYES GUTIÉRREZ
Tel. +34 952 50 56 06

Publicatiedatum: