Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Machine automatisering met optimale hygiëne

In de voedselverwerkingsindustrie is hygiëne van groot belang om de uiteindelijke kwaliteit van het eindproduct te garanderen. De machine automatisering loopt echter tegen veel essentiële problemen aan die niet gemakkelijk op te lossen zijn. Om deze problemen op te lossen heeft Aplex Technology een HMI Panel PC serie ontwikkeld die aan alle hedendaagse eisen voldoet op het gebied van hygiëne: de FABS-serie. Deze HMI Panel PC kan perfect worden geïntrigeerd in bestaande machines voor het voedselverwerkingsproces. De HMI Panel PC stabiliseert niet alleen de productkwaliteit, maar monitort ook het productieproces. De nieuwe FABS-serie is verkrijgbaar bij HPS Industrial.



Hoge eisen voedselindustrie
Om aan de hoge eisen van de foodgrade standaard te voldoen moeten bedrijven ervoor zorgen dat alle apparaten vrij zijn van verontreiniging die het eindproduct kunnen aantasten. De FABS-serie neemt deze vereisten mee in het ontwerp, het gebruikte materiaal en de wettelijke gezondheidsregels. Met deze HMI Panel PC serie wordt de eerste stap gezet naar een oplossing met optimale hygiëne maar ook het verbeteren van het productieproces.

De FABS-serie beschikt over het EN1672-2 en FDA food-grade certificaat waarmee ze aantonen dat ze aan de strenge vereisten van de voedselverwerkingsindustrie voldoen. Het SUS304 roestvrijstalen front panel biedt weerstand tegen corrosie en ondersteund een IP66/IP69K rating. Daardoor zijn de schermen duurzaam en bestendig tegen stof en vloeibare stoffen, wat essentiële eigenschappen zijn voor het onderhouden van de schermen.
 
Het vlakke front panel heeft een speciaal frame-ontwerp dat is ontworpen met een afgeschuinde rand, zodat vloeistoffen direct langs het front panel stromen.




Roan Snellaars, marketeer bij HPS Industrial: "We merken dat er nog steeds veel uitdagingen zijn in de voedselindustrie als het gaat om 'schone' schermen voor het productieproces. Vooral nu digitalisering een steeds grotere rol gaat spelen. De FABS-serie beschikt over alle juiste eigenschappen zodat deze perfect ingezet kan worden in de voedselindustrie."

Voor meer informatie
HPS Industrial BV
Stationsweg 416
3925 CG Scherpenzeel
Tel.: (+31)-(0)33-2774905
Fax: (+31)-(0)33-2588971
Publicatiedatum: