Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: stabiele bleekselderijmarkt

Het gaat goed met de bleekselderij. Katia Bagagli van het Italiaanse Olivieri in San Mauro Pascoli: "Misschien doet de bleekselderij het beter dan andere groenten, omdat we een constante vraag hebben en de prijzen hebben geen noemenswaardige veranderingen ondergaan. We zijn specialisten en we leveren 12 maanden per jaar."



De klanten van het bedrijf zijn Italiaanse en buitenlandse groothandelaren en ook de horeca is een grote afnemer. Bleekselderij heeft het voordeel dat het gemakkelijk te verwerken is. "Het product is ook snel te verwerken en kent gelukkig geen grote problemen. Ook al is de prijs niet erg hoog, er is weinig afval en dat betekent dat de opbrengst hoog is."



De afgelopen weken is de bleekselderij uit de provincie Emilia-Romagna op de markt gebracht. "Gedurende het jaar wordt de bleekselderij in drie regio's geteeld: Apulië, Emilia-Romagna en Abruzzo. Onze klanten vragen vaak houten kisten van 40x60 cm of kartonnen dozen, maar ook gesneden bleekselderij behoort tot de verzoeken. We zijn flexibel en we kunnen aan elk soort verpakkingsaanvraag voldoen", zegt Katia.



Katia wil de variëteit, die wordt geteeld, niet onthullen maar ze kan wel zeggen dat het om een 'oude variëteit' gaat die wordt gekenmerkt door een witte kleur als het gaat om rijping en het is zonder filamenten. "Dankzij deze kenmerken wordt het veel gebruikt voor catering en verse consumptie in het algemeen. We verkopen ook veel in het buitenland, bijvoorbeeld in Frankrijk."

Contact:
Olivieri Srl
Via Tosi 1005
47030 San Mauro Pascoli (FC)
Tel.: +39 0541/930577
Tel.: +39 3358022431
Email: info@bagagliolivieri.it
Web: www.bagagliolivieri.it
Publicatiedatum: