Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Theo Kampschoer, Kampexport: Vive la France, het voetbal en het steenfruit

"Frankrijk: "Steenfruitprijzen stabiel ondanks beperkte volumes"

Tholen - Het volume van de Franse steenfruitoogsten is ernstig gedaald door het slechte weer. De prijzen op de Europese markt blijven ondertussen stabiel en dus hebben handelaren het niet makkelijk. Theo Kampschoer van Kampexport exporteert Frans steenfruit naar de Europese markt. "In de meeste landen zijn lage prijzen erg belangrijk. Alleen in Frankrijk wordt meer op kwaliteit dan op prijs gelet." Om deze reden is Kampexport steeds actiever op de Franse markt. 



"In het beste geval moeten we het doen met een halve abrikozenoogst. De vroege soorten zijn allemaal bevroren. Nu beginnen we met Bergeron en latere variƫteiten, waarvan de volumes ook laag uit zullen vallen. De perzik- en nectarine oogst is met 30% gedaald. Het weer heeft er ook voor gezorgd dat er weinig dikke maten op de markt zijn."



Zelf laat Theo bij zijn telers al het steenfruit onder netten telen."Dit is de enige manier om te overleven. De netten beschermen tegen hagel, regen en wind, en je ziet ook dat de telers die dit kunnen betalen steeds vaker netten aanschaffen. Telers die deze investering niet kunnen doen hebben het moeilijk. De weersomstandigheden zorgen bijna jaarlijks voor problemen." 



Theo besluit: "Vive la France, zowel voor het voetbal als voor het Franse steenfruit, dat nog steeds beter gewaardeerd wordt dan de import."



Als het steenfruitseizoen voorbij is, gaat Kampexport over op de export van Bretonse groenten.

Voor meer informatie:
Kampexport Sud
BP 2
34280 La Grande Motte
Tel: 0033 467 567 354