Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Piel de Sapo Sorolla meloen met 12 keer meer bèta-caroteen

Na meer dan 8 jaar onderzoek in een meloenverbeteringsprogramma van Piel de Sapo, heeft Intersemillas een werkelijk uniek product ontwikkeld: de Sorolla meloen, een Piel de Sapo met een oranje vruchtvlees met hoge voedingswaarde.

"In een markt die zo veeleisend is en waarin gezinnen gezonde producten met de juiste voedingswaarde eisen, hebben we een Piel de Sapo-meloen ontwikkeld die innovatief is qua kleur, traditioneel qua smaak en met een hoog voedingsgehalte", zegt Pablo Pérez, meloenenteler bij Intersemillas.


"Ons verbeteringsprogramma voor de Piel de Sapo-meloen, waarin de R&D&I-afdeling veel tijd en geld heeft geïnvesteerd, heeft zijn vruchten afgeworpen met deze unieke variëteit. Het is een meloen met oranje vruchtvlees en een traditionele smaak die een geweldige organoleptische kwaliteit heeft en een onovertroffen houdbaarheid na de oogst", aldus Pérez.

Volgens Pérez valt de Sorolla-meloen op door het hoge gehalte aan bèta-carotenen, dat 12 keer hoger is dan dat van traditionele Piel de Sapo-meloenen. Bèta-carotenen zijn een natuurlijke voedingsstof die veel voorkomt in de natuur en een zeer belangrijk onderdeel van het menselijke dieet. Ze zijn de belangrijkste bron van veilige vitamine A, essentieel voor normale groei en ontwikkeling, het functioneren van het immuunsysteem en het gezichtsvermogen. Verschillende wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het werkt als een lipide-oplosbare antioxidant.


Op donderdag 12 juli vindt er in Totana een meloenevenement plaats dat is georganiseerd door Intersemillas. Bezoekers zullen de kans krijgen om de smaak en de zoetheid van Sorolla-meloenen te testen evenals van de rest van variëteiten die zullen worden tentoongesteld.

Voor meer informatie:
María Gómez
Intersemillas
T: +34 96 164 01 01 Ext: 30
M: +34 630 058 146
mariagomez@intersemillas.es
www.intersemillas.es

Publicatiedatum: