Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tonny Koster (Scelta Products) wint Linde HeftruckCup 2018

Afgelopen zaterdag 7 juli heeft Tonny Koster van Scelta Product uit Kruiningen de Nederlandse HeftruckCup 2018 gewonnen. In een spannende finale was hij de andere deelnemers net te snel af. De HeftruckCup werd gehouden bij MotracLinde in Zwijndrecht. Dit jaar verschenen 29 heftruckchauffeurs aan de start.



De deelnemers toonden hun snelheid en behendigheid op afwisselend een heftruck en reach-truck in twee voorrondes en op het finaleparcours. Ook werd hun kennis over de heftrucks gemeten met een theorieronde. Dit jaar bestond het wedstrijdparcours uit het 'voetbalspel ' en het 'Motrac-spel'. Uiteraard werd in ieder spel gelet op veiligheid: dragen van veiligheidsschoenen en gordel en juiste uitvoer van handelingen in de heftruck.



Precisie en snelheid
Bij het 'voetbalspel' werd het parcours gereden met een reachtruck. Hierbij moest de chauffeur een bal oppakken met behulp van de vorken, daarmee een parcours afleggen om vervolgens de bal op het doel te schieten. Hiervoor waren er drie gaten gemaakt waarin in totaal drie ballen geschoten moesten worden. Bij dit spel kwam het echt aan op het precieze werk. 



Bij het 'Motrac-spel' moesten er zes gitterboxen in de juiste volgorde gezet worden zodat het woord 'Motrac' werd gespeld. Voor sommige chauffeurs bleek dit spel echter een onmogelijke opgave. Het lukte hen niet het spel binnen 4 minuten te voltooien. Daarmee verloren zij zicht op een plek in de finale.



Finale
De zes beste deelnemers (gemeten over de voorrondes en theorieronde samen) namen het tegen elkaar op in de finale met het 'kratten stapelen spel'. Hierbij moesten zes kratten gestapeld worden en een flink stuk omhoog gezet worden om een ballon met confetti kapot te prikken. Tonny Koster bleek tijdens de finale niet te evenaren en was de snelste op het parcours.

De uitslag:
1e plek: Tonny Koster, Scelta Products B.V. (Kruiningen)
2e plek: Christian Wunsch, Jabil Circuit Nederland (Venray)
3e plaats: Arend-Jan Beens, MBI Beton BV (Kampen)

Tonny Koster en Christian Wunsch hebben beiden al eerder Nederland mogen vertegenwoordigen in Aschaffenburg tijdens de StaplerCup. Tonny Koster won in 2016 ook al de HeftruckCup. Christian Wunsch won deze in 2015.









Voor meer informatie: 
MotracLinde
Rondebeltweg 51
1329 BP Almere
T: 088 7377 800

Publicatiedatum: