Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frank Royan, Welroy Fruit

“Er is gebrek aan dikke aardbeien”

Tholen – "Door het warme weer van de afgelopen tijd groeien de aardbeien enorm snel. We hebben hoge etmaal temperaturen en door de zonneschijn gaat alles erg snel", vertelt Frank Royen van Welroy Fruit. "Door de snelle groei blijft het fruit klein dus is er een tekort aan dikke aardbeien. De prijzen van kleine aardbeien liggen tussen de €1,- en €1,20 en de dikke aardbeien tussen de €2,80 en €3,- per pond. Dit zijn hoge prijzen voor de tijd van het jaar."



Welroy Fruit verkoopt veel aardbeien op de wekelijke markten, maar ook de thuisverkoop is nog een belangrijke bron van inkomsten voor het bedrijf. "We hebben al een jaar of 6 / 7, vier automaten voor de deur staan en dat loopt erg goed", aldus Frank. Van het kersenseizoen heeft de aardbeienverkoop niet veel last. "Het kersenseizoen is maar kort en ik denk dat kersen en aardbeien wel goed samengaan."



Het aardbeienteeltbedrijf heeft weinig last van de droogte. "We telen op substraten dus hebben we nauwelijks last van de droogte. Als ik kijk naar de weersvoorspellingen, ziet het er naar uit dat het de komende periode nog droog blijft. Wanneer we doorgaan in dit tempo, zullen we tot september met een tekort aan dikke aardbeien blijven zitten", besluit Frank.



Voor meer informatie:
Frank Royan
Welroy Fruit
Langenakkerstraat 132A
3830 Wellen
+32(0)477 74 1259