Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijzenvergelijking supermarkten in tijden van droogte

Droogte en warmte zorgt voor krapte op de markt aan sla, een daling van de opbrengst in aardbeien (25-40%) en ook bloemkool is lastiger verkrijgbaar. Wat doen de prijzen in de (online) supermarkten? 



De prijzen voor ijsbergsla gaan in elk geval nog niet de lucht in. Een aantal supermarkten heeft zelfs een actie waarin de prijs voor ijsbergsla is gehalveerd. De Nederlandse service discounter Dirk biedt 3 kroppen ijsbergsla aan voor 1,50 euro. Het Belgische Colruyt zit per stuk al een centje lager. Ook in kropsla zijn beide supermarktketens het goedkoopst.

In aardbeien lopen de prijzen verder uiteen. Delhaize en Coop zijn hier het goedkoopst met 2,49 euro voor 500 gram. Plus en AH zijn een euro duurder (3,49).

Een opvallend verschil in bloemkoolprijzen is er tussen Nederland en Belgiƫ. In de Nederlandse supermarkten is de bloemkool een halve euro duurder. In Belgiƫ liggen de prijzen rond de 1,50 per stuk, in Nederland rond de 2 euro.