Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Joint venture in Azië voor afzet Italiaanse appelen

De Italiaanse telers en exporteurs RK Growers, Rivoira en Vi.P Val Venosta hebben een joint venture opgesteld, die gericht is op activiteiten in Azië.

Nadat er in de afgelopen maanden uitvoerig is overlegd, hebben Rivoira, RK Growers en de Val Venosta-groepen (VI.P) een overeenkomst ondertekend voor exclusief en verenigd management met betrekking tot de Aziatische markt. De bedrijven zullen zich focussen op de markten van Hong Kong, Singapore, Maleisië, Indonesië, China, Vietnam, Taiwan, Thailand, Korea en Japan.


De officiële ondertekening van de overeenkomst. Van links naar rechts: Fabio Zanesco van VIP Val Venosta, Paolo Carissimo van RK Growers, Josef Wielander van VIP Val Venosta, Marco Rivoira van Gruppo Rivoira en Giacomo Nocentino of RK Growers

Het primaire doel van de joint venture is om de markt voor de populaire Ambrosia-appel verder te ontwikkelen, samen met zowel nieuwe als bestaande andere appelrassen.

De drie bedrijven zijn van mening dat de samenwerking hun aanwezigheid in de Aziatische markt zal vergroten. De samenwerking zal ook voor meer commerciële mogelijkheden zorgen, gezien de Aziatische markt bekend staat om de interesse in nieuwe rassen.



De joint venture gaat in het seizoen van 2018/19 van start. De samenwerking wordt officieel gepresenteerd tijdens de volgende editie van Logistica, dat van 5 tot 7 september zal worden gehouden in Hong Kong. De naam van de joint venture en de vertegenwoordigers hiervan zullen dan bekend worden gemaakt, samen met meer informatie over de producten die via de joint venture beschikbaar zullen zijn.



Met de joint venture wordt een belangrijke nieuwe speler op de Aziatische markt geïntroduceerd. Aan de ene kant wordt de samenwerking naar een hoger plan getild door de premium-producten van Rivoira and Val Venosta (VI.P). Aan de andere kant heeft de joint venture als sterke eigenschap het huidige commerciële netwerk van RK Growers in Azië. Daarnaast hebben de drie bedrijven veel eigen exclusieve fruitrassen. De joint venture zal beginnen met appelen, maar de activiteiten zullen niet tot deze fruitsoort beperkt blijven. Alle partners willen in de toekomst een volledig assortiment aan verse AGF aanbieden.



Het eerste kantoor van de joint venture zal worden opgezet in Hong Kong. Dit zal gebeuren via het bedrijf RKG Asia dat onder leiding staat van Kevin Au Yeung. Au Yeung zal op locatie direct contact houden met klanten en zal aan hun vraag voldoen door middel van commerciële campagnes van alle betrokken partners. Alle partners hebben toegestemd om uitsluitend via deze joint venture aan de Aziatische markten te leveren, waarbij marketingstrategieën onderling worden gedeeld.



"Ik denk dat we enorme mogelijkheden in Azië hebben. Door de toename in besteedbaar inkomen kunnen consumenten hogere eisen stellen. Ze willen beter smakende appelrassen. China gaat in de toekomst een interessante markt zijn, omdat consumenten bereid zijn om meer te betalen voor premium-appelen," zegt Kevin Au Yeung.



"Mensen vragen zich misschien af waarom China appelen importeert, gezien het land zelf een enorme appelsector kent. De Chinese appelsector mist echter bepaalde appelrassen die op dit moment erg populair zijn op de wereldmarkt. Het voornaamste ras dat China wordt geteeld is de Fuji, maar dan nog is het moeilijk om Fuji-appelen van goede kwaliteit te vinden. Daardoor krijgen Fuji-appelen met een goede kwaliteit een premium-prijs. Dit geeft mogelijkheden om appelrassen van goede kwaliteit vanuit Europa te importeren." Op dit moment hebben Italiaanse appelen nog geen toegang tot de Chinese markt. Er wordt gehoopt dat binnenkort een protocol wordt opgesteld voor de appelimport vanuit Italië.

Voor meer informatie:

Kevin Au Yeung
RKG Asia Ltd.
Publicatiedatum: