Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kleinere oogst op Azoren door minder neerslag

"Over het algemeen bieden we van april tot september fruit aan. Dit geldt alleen niet voor bananen, omdat we die het hele jaarrond aan kunnen bieden. Dit jaar lijkt het echter anders te gaan. We hebben door het gebrek aan neerslag wat volume verloren. Doorgaans hebben we neerslag in de lente, maar nu is er sinds maart al geen regen meer gevallen. Dit betekent dat de oogst van allerlei soorten groenten en fruit is afgenomen," zegt Silvia Bulhoes van Terra Verde, een Portugese telersvereniging die is gevestigd op de Azoren.


 
De telersvereniging verleent technische ondersteuning aan telers. "We helpen ze onder andere met het tegengaan van ongedierte en ziektes met het verbeteren van de oogstopbrengst, met promotieactiviteiten en met het vertegenwoordigen van hun belangen bij de overheid. "Onze leden telen voornamelijk aardappelen, zoete aardappelen, tomaten, sla, watermeloenen, paprika's, passiefruit, ananas, bananen, komkommers, aardbeien, etc."


Onlangs heeft Silvia Bulhoes een video gepubliceerd over een plantage voor passiefruit, waar sprake is van problemen. De plantage bevindt zich op het eiland São Miguel in de Azoren, waarmee de plantage dus niet op het vasteland van Portugal te vinden is. "Alle passiefruit die we telen, is bestemd voor de lokale markt. Steeds meer mensen investeren in deze fruitsoort. Het wordt misschien tijd om na te denken over export. Dit geldt ook voor andere producten, zoals zoete aardappelen, Anona of Inhame," zegt Silvia Bulhoes tot slot.

Voor meer informatie:
Silvia Bulhoes
Terra Verde - Association of Agricultural Producers of the Azores
Portugal
T: +351962766434
Publicatiedatum: