Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Karola van Otzel, Ranfru Stoverij:

"Mensen worden steeds vindingrijker met stoofperen"



Tholen - Stoofperen, stoofappels, rabarber, appelmoes, appelcompote, tutti frutti, Gieser Wildeman peren; bij Ranfru in Strijen leveren ze niet het standaard fruitassortiment. In 1990 startte Gijsbert van Randwijk met zijn fruitteeltbedrijf in Strijensas met de teelt van de Hollandse stoofperen Gieser Wildeman en Saint Rémy. Zes jaar later ging Ranfru van start met de ambachtelijke bereiding van stoofperen en aanverwant fruit. De stoofperen worden geschild, gestoofd en verpakt tot panklaar of serveerklaar, gekoeld stooffruit. Ook behoort de verwerking van verse stoofappels tot het dagelijkse productieproces.


Team Ranfru tijdens VEG in de stand van de Lukassen Food Group

"Met uitzondering van de Gieser Wildeman peren, die van oktober tot maart beschikbaar zijn, leveren we onze producten jaarrond "Stoofpeer is ons grootste product en daarin zijn we uniek in Nederland, want de beschikbare blikperen zijn niet te vergelijken met onze verse, ambachtelijk bereide stoofperen", vertelt Karola van Otzel. De serveerklare en panklare stoofperen worden afhankelijk van de bestemming verpakt in consumentenverpakkingen (schaal, emmer), grootverpakking (gastronorm, emmer) of industrieverpakking.



De stoofperen worden breed afgezet, van retail tot horeca en van zorg tot industrie. "Mensen worden steeds vindingrijker met de stoofpeer. Ze worden gebruikte in de maaltijdsalades, in ijs, in carpaccio's en door slagerijen om de kalkoen mee op te vullen. We zetten hoog in op productontwikkeling, volgen de foodtrends en spelen zo bijvoorbeeld in op de veranderende eetmomenten door een ontbijtpeer in de markt te zetten. We bieden zo een heel diep assortiment voor een hele brede markt. Perensappen en -sausen voor de sap- en smoothie industrie, en de banketindustrie voorzien we sinds kort met een bakvaste perenvulling."

Voor meer informatie:
Karola van Otzel
Ranfru Stoverij
Nijverheidstraat 9
3291 CH Strijen
078 674 5933
kvanotzel@ranfru.nl
www.ranfru.nl